Michael Jacksonin veli Staralle: ”Olemme aina ensisijaisesti The Jackson 5”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Edesmenneen poptähti Michael Jacksonin veljessarjan muodostama The Jacksons saapuu Suomeen 24. helmikuuta, jolloin se esiintyy Helsingin Hartwall Areenalla osana Unity-maailmankiertuettaan. Stara sai haastatteluunsa yhtyeen supertähden Jermaine Jacksonin.

Unity-kiertue käynnistyi tämän vuoden heinäkuussa Kanadan Ramasta, josta Tito, Jackie, Marlon ja Jermaine ovat suunnanneet Eurooppaan. Aasian kautta Oseaniaan päättyvä keikkarundi on herättänyt paljon kohua mediassa. Monet tahot ovat epäilleet ja paheksuneetkin sitä, että veljekset päättivät esiintyä yhtyeenä ilman kirkkainta päätähteään, Michaelia.

The Jacksonsit halusivat kunnioittaa popin kuningasta siten, että he ottivat esiintymisnumeroidensa joukkoon materiaalia myös veljensä soolotuotannosta. Keikoilla kuullaan muun muassa Michael Jacksonin hitit Rock With You, Don’t Stop ’Til You Get Enough ja Wanna Be Startin’ Somethin’.

– Se on tärkeää. Kyse on Jackson-musiikista, ja Michael on lähtöisin The Jackson 5 -yhtyeestä. Tunnemme syvää yhteyttä hänen musiikkiinsa aivan kuin hänkin meidän. Olemme aina ensisijaisesti The Jackson 5. Kuulumme yhteen, 58-vuotias Jermaine Jackson kertoi Staralle.

Yhtyeen viimeisin albumi on vuonna 1989 ilmestynyt 2300 Jackson Street, minkä jälkeen heidän toimintansa hiipui vuosiksi. Vuonna 2001 The Jacksons kokoontui vielä yhteen Madison Square Gardenin keikalle juhlistamaan Michael Jacksonin 30-vuotista uraa sooloartistina.