Suosittu menopeli on Suomessa yhä laiton – onnettomuudet koosteena

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa suosituksi kulkuvälineeksi on noussut Segway-laite. Kyseinen kaksipyöräinen moottoroitu ajopeli ei ole sallittu Suomessa liikennekäytössä. Sen sijaan sitä voi käyttää suljetuilla alueilla.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt verkossa on julkaistu videokooste, jonne on koottu erilaisia Segway-kulkupelillä sattuneita käyttäjämokia. Videolla nähdään muun muassa laitteella nolosti kaatuilevia ja liikenteessä sillä törttöileviä ihmisiä. Monet menettävät yllättäen laitteen hallinnan, mikä johtaakin mustelmiin.

Segway-kulkuväline on suunniteltu kuljettamaan yhtä ihmistä kerrallaan siten, että ihminen ohjaa itse laitetta. Sen maksiminopeus on 20 kilometriä tunnissa. Menopelin kehitti yhdysvaltalainen keksijä Dean Kamen.