Kadonnut kilpikonna löytyi 30 vuoden päästä varastosta – elossa!

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Jokainen lemmikkinsä menettänyt tietää, kuinka pahalta eroaminen rakastetusta eläimestä voi tuntua. Nyt otsikoihin on noussut eräs todella sydäntälämmittävä tapaus, jossa 30 vuotta lemmikkikilpikonnastaan erossa ollut perhe sai lemmikkinsä takaisin.

Daily Mail -lehti uutisoi, kuinka Manuela-niminen lemmikkikilpikonna katosi Rio de Janeirossa Brasiliassa vuonna 1982. Manuelan omistanut Almeidan perhe etsi kilpikonnaa laajalta alueelta, mutta kilpikonnaa ei koskaan löydetty. Nyt tilanne on kuitenkin toinen, sillä Manuela on yllättäen löytynyt elossa lukossa olleesta varastohuoneesta perheen omakotitalosta.

Perheen lapset olivat alkaneet siivoamaan varastohuonetta isänsä Leonelin kuoleman johdosta aiemmin tässä kuussa. Lasten yllätykseksi perheen kilpikonna löytyi elossa varastosta pahvilaatikossa, jossa oli vanha levysoitin. Paikallinen eläinlääkäri Jeferson Pires selittää eriskummallisen tapauksen sillä, että Manuela on todennäköisesti syönyt huoneen puulattiassa olleita termiittejä.

– Kilpikonnat ovat erityisen sitkeitä ja ne voivat selvitä jopa kahdesta kolmeen vuotta ilman ruokaa, eläinlääkäri Pires selittää.