Rikollisten puuhille yllättävä loppu – aasi hoiti poliisit paikalle

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Aina välillä otsikoihin nousee rikollisia, joiden laittomuudet ovat menneet täysin mönkään. Tällä kertaa kyseessä on kolumbialainen varasjoukkio, jonka aikeet keskeytyivät yllättäen mitä eriskummallisemman syyn takia.

Varkaat olivat murtautuneet ruokakauppaan Karibian Juan de Acostassa, kun heidän kulkupelinsä herätti poliisin huomion. Varkaiden kantamuksia kantamaan oli nimittäin otettu mukaan kymmenvuotias aasi nimeltä Xavi, joka alkoi ääntelehtimään kovaäänisesti kesken yöllistä reissua. Varkaat olivat aiemmin päivällä varastaneet Xavin aikeitaan varten, Daily Mail uutisoi.

Rikolliset olivat jo ehtineet lastata aasin selkään muun muassa rommia, öljyä, riisiä ja tonnikalatölkkejä. Xavin ääntelehtiminen kuitenkin keskeytti varkaiden toimet ja he lähtivät kiireesti paikalta. Rikolliset pääsivät pakoon, ja Xavia pidettiin paikallisella poliisiasemalla 12 tuntia ennen kuin sen oikea omistaja löydettiin. Kaikki varkaiden hipelöimät tuotteet palautettiin takaisin ruokakauppaan.