Murtovarkaalle jättisaalis Steve Jobsin asunnosta – teki kardinaalivirheen

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Maailman parhaaksi toimitusjohtajaksi nimitetty Steve Jobs menehtyi syöpään vuonna 2011. Hänen ja Steve Wozniakin vuonna 1976 perustama Apple on kasvanut viime vuosina yhdeksi maailman arvokkaimmista pörssiyhtiöistä. Parhaillaan Apple-legendasta valmistellaan elokuvaa.

Viime heinäkuussa Kariem McFarlin -niminen mies murtautui Steve Jobsin kotiin varastaen noin 45.000 euron arvosta Applen tuotteita. Mies jäi sittemmin teosta kiinni, ja nyt hänet on tuomittu seitsemäksi vuodeksi vakeuteen. Mies tunnusti tapauksen ja kuusi muuta murtoa, joiden syyksi hän kertoi taloudelliset vaikeudet.

Kariem McFarlin jäi kiinni kirjautumalla sisään Steve Jobsin henkilökotaiseen iPadiin. Viranomaiset onnistuivat jäljittämään McFarlinin hänen kotiinsa, jossa mies pidätettiin 2. elokuuta. Daily Mail -lehden mukaan murtovaras kirjoitti Steve Jobsin leskelle kirjeen, missä hän pyysi häneltä anteeksi tekoaan.

– Hän toivoi rouva Jobsille kaikkea parasta, ja kertoi, ettei halunnut aiheuttaa hänelle vaikeuksia. Hän otti vastuun teoistaan, miehen asianajaja James Kellenberg kertoi.