Surffauksen ME: Mies surffasi maailman korkeinta aaltoa Portugalissa

Urheilu Viihdeuutiset · Stara.fi

Surffauksen maailmassa etsitään usein mahdollisimman suurta täydellistä aaltoa, ja joskus sellainen sattuu kohdalle. Amerikkalainen ammattisurffaaja Garrett McNamara on nyt rikkonut maailmanennätyksen suurimmalla aallolla surffaamisessa. 100-jalkainen aalto osui kohdalle Portugalissa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Aallon korkeudeksi on nyt laskettu 100 jalkaa, eli noin 30 metriä. Se on peräti 20 jalkaa, eli noin kuusi metriä, suurempi kuin aikaisempi maailmanennätys. Parhaillaan tempaus odottaa virallista vahvistamista. Myös aikaisempi ennätysaalto sattui kohdalle samalla paikalla Portugalissa, jossa merenpohjassa sijaitseva kanjoni saa aikaan huomattavasti tavallista suurempia aaltoja.

Garrett McNamara kertoi ABC-televisiokanavan haastattelussa vauhdin olleen valtava ja vertasi sitä lumilautailuun vuorenrinteellä. Suorituksen aikana surffaajan piti huomioita, ettei hän iskeydy rannan vaarallisen kiviselle alueelle aallon mukana. McNamara aloitti surffaamisen 11-vuotiaana ja ryhtyi ammattilaiseksi 17-vuotiaana.