Tähänkö on tultu? Elokuvateatteri perusti omat paikat kännykkäriippuvaisille

Digi · Neea Jokinen

Mobiililaitteiden vallankumouksen myötä moni asia on muuttunut. Esimerkiksi ystävien yhteisen illanvieton aikana ihmiset saattavat räplätä jatkuvasti kännykkäänsä ja surffailla internetissä seurustelun sijaan. Joidenkin mielestä moinen käyttäytyminen antaa henkilöstä välinpitämättömän kuvan.

Nyt mobiililaitteiden suosio näyttää muuttaneen myös erään normin, jota on pidetty ainakin tähän asti itsestäänselvyytenä. Yhdysvaltojen Rhode Islandilla sijaitseva elokuvateatteri on nimittäin julkistanut uuden käytännön, jonka mukaan elokuvasaleissa voi varata oman ”twiittipaikan”, jossa kännykkää saa käyttää rauhassa.

The Providence Performing Arts Center -yritys tarjoaa kännykkäriippuvaisille asiakkailleen elokuvasalista oman penkkialueen. Elokuvateatteri kuitenkin toivoo, että twiittipaikoilla istuvat henkilöt kommentoivat elokuvaa Twitter-blogeissaan samalla kun he katsovat sitä. Joidenkin Broadway-teattereiden tiedetään kokeilleen myös samaa käytäntöä.

Kaikki elokuvateatterit eivät ole kuitenkaan samaa mieltä kännyköiden käyttämisestä. Esimerkiksi Bostonissa sijaitsevan Huffington-elokuvateatterin edustajan mielestä kännykkä aiheuttaa häiriötä muille elokuvan katselijoille. Edustajan mukaan ihmisten tulisi keskittyä katselmuksen ajan itse taiteeseen, eikä kännyköihinsä. Twiittipenkkiä kokeilleen Kristen DiChiapparin mielestä käytäntö on hyvä idea ja mainostapa, The Daily Mail -sivusto uutisoi.