Rastafarit lyttäävät Snoop Doggin: ”Pilven poltto ja Bob Marley eivät riitä”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman suosituimpiin hiphop-artistien joukkoon lukeutuva yhdysvaltalainen Snoop Dogg yllätti viime vuonna ilmoittamalla innostuneensa rastafarikulttuurista, ja hän aikoo julkaista tänä vuonna Reincarnated-nimisen reggaelevyn uudella Snoop Lion -taiteilijanimellään.

Kaikki eivät kuitenkaan ole innoissaan Snoop Doggin, eli Snoop Lionin, uudesta tyylistä. Bob Marleyn kanssa The Wailers -yhtyeessä esiintynyt reggaemuusikko Bunny Wailer on nimittäin kertonut olevansa raivoissaan räppärille nähtyään Reincarnated-dokumentin. Dokumentissa seurataan Snoopin rastafari-innostusta ja hänen reggaelevynsä nauhoitussessioita Jamaikalla.

Bunny Wailerin mukaan tähti käyttää rastafariyhteisön tärkeitä elementtejä ja symbolismia vilpillisellä tavalla. Muusikkolegenda kertoo TMZ-verkkosivustolle Snoopin unohtaneen kokonaan esimerkiksi rastafarismin moraaliset velvoitteet, keskittyen vain pintapuolisiin seikkoihin.

Myös Rastafari Millennium Council -niminen ryhmittymä on suuttunut räppärille rastafari-termin väärinkäytöstä. He ovat lähestyneet Snoopia seitsemänsivuisella vaatimuskirjeellä. Kirjeessä ryhmittymä muistuttaa, ettei pilven polttaminen ja Bob Marleyn musiikista pitäminen vielä tee kenestäkään oikeaa rastafaria. Snoopia vaaditaan jättämään Lion-liite pois nimestään, maksamaan ryhmittymälle korvauksia ja tekemään julkisen anteeksipyynnön.

40-vuotias Snoop Dogg, oikealta nimeltään Calvin Cordozar Broadus Jr, julkaisi viime keväänä verkossa valokuvan, jossa hän ja kollegansa Wiz Khalifa poseeraavat valtavan huumekasan vieressä ja näyttävät polttavan huumeita. Britannian viranomaiset poistivat viime syksynä hiphop-tähti Snoop Doggin porttikiellon maahan, ja artisti pääsi viimein esiintymään Britanniassa ensimmäistä kertaa vuosiin. Sittemmin Hollanti kuitenkin kielsi artistia saapumasta maahan ja Snoop joutui perumaan keikkojaan.