Peniskuvat viemässä muotikuvaajan vankilaan

Ohhoh! · Stara.fi

Maineikas singaporelainen muotikuvaaja Leslie Kee on pidätetty Japanissa, ja häntä odottaa nyt mahdollisesti jopa vankilatuomio. Syynä ovat hänen galleriassaan myymänsä taidekuvat, joissa nähdään alastomia miehiä ja heidän sukupuolielimensä.

Tapaus on aiheuttanut kovasti ihmetystä, sillä alastomia miesvartaloita on nähty taiteessa jo tuhansien vuosien ajan. Japanissa sukupuolielimet tulee kuitenkin ”peittää” esimerkiksi pienellä mustalla viivalla, joka ei todellisuudessa estä lopputuloksen hahmottamista lainkaan. Keen kaupittelemissa kuvateoksissa sukupuolielimiä ei ollut peitetty.

Kuva: Leslie Kee
Kuva: Leslie Kee

– Olen shokissa! Olen shokissa Japanin vuoksi, mallikomistus Ai Tominaga ihmetteli Twitterissä.

41-vuotias Leslie Kee on tunnettu valokuvaaja, joka on kuvannut urallaan muun muassa Lady Gagaa, Hilary Duffia, Jennifer Lopezia ja Beyoncea sekä muotikuvia Elle ja Harper’s Bazaar -lehdille. Hänet pidätettiin maanantaina ja oikeudessa hänelle voidaan määrätä jopa kahden vuoden ehdoton vankilatuomio, Japan Daily Press raportoi. Tapaus on aiheuttanut ihmetystä erityisesti siksi, että alastonkuvia oli nähtävillä ja myynnissä ainoastaan Keen galleriassa.