Miehellä koripallon kokoinen kasvain – antoi sille nimen

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Sairastuminen antaa usein ihmiselle ajattelemisen aihetta. Henkilöt reagoivatkin vakavaan sairastumiseen hyvin erilaisin tavoin. Nyt erään amerikkalaisen miehen kerrotaan antaneen kasvaimelleen nimen.

226-kiloinen Scott Jacobson joutui äskettäin haasteen eteen. Hänellä todettiin olevan elimistössään syöpäkasvain, joka on kooltaan koripallon luokkaa. Lääkärien mukaan ylipainoisen miehen täytyy käydä läpi mahalaukunohitusleikkaus ennen kasvaimen poistamista.

Sosiaalityöntekijänä työskentelevä Jacobson on jo käynyt läpi yhden ohitusleikkauksen, joka epäonnistui vuonna 2007. Mies myi tuolloin autonsa ja käytti operaatioon kaikki säästönsä. Nyt hänellä ei ole kyseiseen leikkaukseen varaa.

East Oregonian -lehden mukaan kolmen lapsen isä yrittääkin nyt kerätä 6.000 dollaria, eli 4.700 euroa. Hän suhtautuu tilaansa huumorilla, ja on antanut kasvaimelleen oman nimen. Scott Jacobson kutsuu kasvainta Wilsoniksi.

Ystävät ovat yrittäneet parhaansa mukaan auttaa miestä tämän rahankeruuprojektissa. Peggy Ruizin mukaan Jacobsonille ei ole ollut helppoa myöntää, että hän tarvitsee apua. Läheinen ystävä kuvaakin sairastunutta miestä hyväntekijäksi, joka on aina valmis auttamaan muita.