Tuomarin nolo moka videolle – nettivideo toi lopulta potkut

Ohhoh! · Stara.fi

Suomalaisissa käräjäoikeuksissa tuomarit vaikuttavat olevan joskus hieman poissaolevia, mutta itänaapurissa tilanne on vieläkin heikompi. Siellä nimittäin eräs tuomari vaipui uneen kesken oikeudenkäynnin. Uskomaton tilanne saatiin onneksi videolle.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Parhaillaan verkossa leviävä viime heinäkuussa Blagoveshchenskin kaupungissa kuvattu video toi lopulta uneliaalle tuomari Yevgeny Makhnolle potkut, kun video päätyi julkisuuteen. Nukahtaminen sattui puolustuspuheenvuoron aikana ja meni luonnollisesti tuomarilta täysin ohi, uutistoimisto RIA Novosti raportoi.

Tuomari tuomitsi syytetyn viideksi vuodeksi pakkotyöhön, mutta nyt tuomio on purettu ja uusi oikeudenkäynti järjestetään 14. helmikuuta. Venäjän oikeusjärjestelmä on jo muutenkin huonossa maineessa lukuisten poliittisin perustein tehtyjen kyseenalaisten tuomioiden takia. Taannoin Pussy Riot -yhtyeen tuomiot toivat itänaapurille myös kansainvälistä paheksuntaa.