Koulussa hurja ruokasota: Yksi loukkaantui, yhdeksän pidätettiin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Oppilaiden väliset välikohtaukset saavat joskus kouluissa niin isot mittakaavat, että niiden selvittämiseksi joudutaan kääntymään viranomaisten puoleen. Harva kuitenkaan osaisi odottaa ruokataistelun johtavan pidätyksiin, kuten Yhdysvaltain Georgian osavaltiossa tapahtui.

Ruokasota syttyi McDonoughin kaupungissa sijaitsevalla Olan yläasteella, jossa lukuisat oppilat ryhtyivät heittelemään toisiaan ruoalla. Oppilaat olivat suunnitelleet suurta ruokataistelua Daily Mail -lehden mukaan jo viikkojen ajan. Kouluviranomaiset saivat kuitenkin suunnitelmista vihiä, ja varoittivat oppilaita etukäteen toteuttamasta ruokasotaa. Kiellot kaikuivat kuitenkin kuuroille korville.

Yhden oppilaan kerrotaan loukkaantuneen lievästi välikohtauksessa. Tapahtuma johti yhdeksän oppilaan pidätykseen. Neljä heistä ovat alaikäisiä. Pidätettyjä syytetään muun muassa häiriön aiheuttamisesta ja mellakkaan yllyttämisestä. Lisäksi yhtä pidätetyistä syytetään kannabiksen hallussapidosta. Pidätyksiä saatetaan suorittaa vielä lisää, kunhan koulun henkilökunta on tutkinut tapauksesta taltioidun turvakameramateriaalin.

Osa oppilaista pitää pidätyksiä ylireagointina, sillä heidän mukaansa kyseessä oli pelkkä harmiton pila. Opettajat suhtautuvat tapaukseen kuitenkin vakavasti. Koulun edustaja, J.D. Hardin kertoi WXIA-TV-kanavalle, että seuraukset olisivat samanlaiset, mikäli vastaavanlainen välikohtaus olisi tapahtunut missä tahansa julkisessa tilassa.