Mies osti taulun 1 500 eurolla – arvoksi paljastui 42 000 000 euroa

Ohhoh! · Stara.fi

Antikvariaateista, kirpputoreilta ja romukaupoista löytyy aika ajoin todellisia aarteita, joita myydään kuitenkin epähuomiossa pilkkahintaan. Nyt eräs taiteen keräilijä on ostanut pariisilaisesta romukaupasta taidemaalauksen, josta hän suostui lopulta maksamaan 1.500 euroa.

Tauluun ihastunut mies ryhtyi selvittämään taulunsa tekijää ja taustoja, ja sai pian selville, että se oli taidemaalari Gustave Courbetin huippuarvokas työ. Pilkkahintaan ostetun maalauksen todelliseksi arvoksi paljastui pian huikeat 42 miljoonaa euroa, Telegraph uutisoi.

Kyseessä oli nimittäin pitkään kateissa ollut osa suurempaa The Origin Of The World -teosta, jonka tunnetut osat olivat jo valmiiksi näytteillä Musee d’Orsay -taidemuseossa. Kokonaisessa teoksessa nähdään selällään makaava nainen, jonka jalkovälin intiimialueet ovat hyvin esillä. Tästä syystä teos pysyi taidemuseon arkistoissa vuoteen 1988 saakka.