Karmaiseva yllätys: Makkarasta löytyi ihmisen hammas

Ohhoh! · Tim Isokivi

Viime aikoina on tullut ilmi lukuisia tapauksia, joissa kuluttajat ovat löytäneet elintarviketuotteista järkyttäviä yllätyksiä. Hiljattain Iso-Britanniassa nousi suuri kohu, kun paikallisten hampurilaispihvien uutisoitiin sisältävän naudanlihan lisäksi hevosen lihaa. Esimerkiksi Tesco-kauppaketjun pihveistä sitä löytyi jopa 29 prosenttia.

Hevosen liha ei kuitenkaan ole järkyttävin yllätys, jonka Tescon asiakkaat ovat kauppaketjun elintarvikkeista löytäneet. Daily Mail -lehti uutisoi nimittäin tapauksesta, jossa Iso-Britannian Queensboroughissa asuva Tony Hinds ja hänen tyttöystävänsä löysivät kaupasta ostetun makkaran sisältä ihmisen hampaan.

Pariskunta valitti tapauksesta Tesco-kauppaketjulle, joka tarjosi heille 15 punnan, eli noin 17.50 euron arvoista hyvitystä makkaran sisältä löytyneen ”luunpalan” vuoksi. Pariskunta teki uuden valituksen huomauttaen, että jopa metallisen paikan sisältänyt esine oli ilmiselvästi ihmisen hammas. Kauppa myönsi asian, ja pariskunnalle tarjottiin vielä noin 11.60 euron arvoinen lahjakortti. Tony Hinds aikoo kuitenkin vastaisuudessa hoitaa ostoksensa muualla.