Pikkupojan sankarileikille karu päätös – erotettiin koulusta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen viimeaikaiset ampumatapaukset ovat herättäneet kiivasta keskustelua aselakien tiukentamisesta ja lisäneet valvontaa varsinkin koulujen ympäristössä. Nyt Coloradon osavaltiosta kantautuva uutinen on kuitenkin herättänyt huomiota, sillä sitä pidetään ylireagointina.

Seitsemänvuotias poika erotettiin määräajaksi koulusta hänen heitettyään kuvitellun kranaatin leikkiessään sotilasta. Alex Evans -niminen poika kertoi KDVR -televisiokanavalle, ettei hän heittänyt oikeaa esinettä tai uhkaillut ketään, vaan yksinkertaisesti ”leikki maailmaa pelastavaa sankaria”. Pojan äiti on tapauksesta ihmeissään, sillä mielikuvitusleikit eivät hänen mielestään ole riittävä syy rangaistukselle.

Alexin teko rikkoi kuitenkin koulun sääntöjä, sillä ne kieltävät oppilaita käyttämästä oikeiden aseiden lisäksi myös kuvitteellisia aseita. Koulupiirin edustaja Michael Hausmann kertoi Daily Mail -lehdelle tapauksen olevan mutkikas, eikä hän voi toistaiseksi kommentoida sen yksityiskohtia. Hänen mukaansa kyseessä ei ole kuitenkaan piirikuntaa koskeva sääntö, vaan se koskee ainoastaan tapauksen koulua.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun mielikuvitusaseet ovat aiheuttaneet lapsille ongelmia kouluissa. Hiljattain viisivuotias poika joutui hankaluuksiin Massachusettsin osavaltiossa rakennettuaan pyssyn Lego-palikoista. Taannoin Philadelphian osavaltiossa asuvaa viidesluokkalaista poikaa puolestaan rangaistiin hänen tuotuaan paperista tehdyn leikkiaseen kouluun.