Aku Hirviniemi: ”Olin yläasteella luokan pelle”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Putous-sketsiohjelmasta tunnetuksi tullut ja parhaillaan jo valkokankaallakin nähtävä Aku Hirviniemi on parhaillaan kiireinen mies. Stara tapasi hänet Tampereella perjantaina ensi-iltansa saaneen 21 tapaa pilata avioliitto -elokuvan merkeissä.

Ilmeettömillä kasvoilla vitsejä laukova Hirviniemi vaikuttaa kiehtovan monimutkaiselta persoonalta. Olisi helppo kuvitella, että hän oli samanlainen karismaattinen vitsiniekka myös nuorempana.

– Olin sellainen aika hiljainen, Aku aloitti ja tervehti ohi kävelevää vastanäyttelijäänsä, Armi Toivasta.

– Olin minä ehkä luokan pelle joskus myöhemmin yläasteella. Se tuli varmaan enemmän teatteriharrastuksen myötä. Olin vähän ujo, en ehkä pystynyt itseäni ilmaisemaan kaikkein raikkaimmin, Aku Hirviniemi kertoi Staralle.

– Kun aloitin Riihimäen nuorisoteatterissa, niin siellä sitten pääsin roolin kautta esiin. Äiti pakotti, en olisi halunnut mennä. Se sanoi, että pitää pojalla olla kuitenkin joku sosiaalinen harrastus. Kyllä minä sitten yläasteella ja lukiossa olin pelle. Kun en osannut lätkää pelata, niin jollain yritin tyttöjä hurmata.

Onnistuiko hurmaaminen näyttelijän elkeillä?

– Eipä juuri.

8. helmikuuta ensi-iltansa saaneen ja Johanna Vuoksenmaan ohjaaman 21 tapaa pilata avioliitto -elokuvan tähtinä nähdään Hirvinimen lisäksi myös Armi Toivanen, Pamela Tola, Riku Nieminen ja Essi Hellén.