Haastattelussa Jesse Kaikuranta

Haastattelut · Jocka Träskbäck

The Voice of Finland -ohjelmasta kotimaiseksi supertähdeksi nopeasti noussut Jesse Kaikuranta palkittiin sunnuntaina neljällä radiolla Iskelmä Gaalassa. Stara tiedusteli miehen kuulumisia heti ensimmäisen palkinnon vastaanottamisen jälkeen.

Vuoden tulokas -palkinto oli Jesselle arvokas, sillä se oli miehen uran ensimmäinen merkittävämpi palkinto.

– Mahtavalta tuntuu. Tää palkinto näyttää painavammalta kuin onkaan, Jesse naureskeli lavalta tultuaan.

Jessen saama valtaisa kansansuosio tuli yllätyksenä monille, mutta myös miehelle itselleen. Lähes yhdessä yössä tähdeksi noussut suosikkilaulaja vaikuttaa tulleensa jäädäkseen.

– Oli yllätys. En odottanut kyllä todellakaan, Jesse totesi.

Kaikurannan esikoisalbumi julkaistiin kolme kuukautta sitten, ja tähän mennessä se on yltänyt merkittäviin myyntilukuihin.

– En tiedä myyntilukuja, mutta kyllä levy lähempänä tuplaplatinaa nyt on.

Uutta materiaalia ei ole vielä tulossa, sillä nyt Jesse Kaikuranta keskittyy pääasiassa keikkoihin. Seuraavalle levylle on tulossa myös miehen omasta kynästä peräisin olevaa materiaalia.

– Pikkuhiljaa katsotaan tässä. Ei ole mikään kiire vielä. Kyllä mä aion säveltää biisejä levylle ihan varmasti, mutta tarvii saada sellainen sopiva rako, että ehdin keskittymään.

– Mä keikkailen nyt niin, että tehdään tässä ihan klubikiertuetta ympäri Suomea. Se alkoi tossa viime viikonloppuna ja jatkuu ihan tuonne keväälle asti. Me tehtiin syksyllä konserttisalikiertue, ja nyt ei niitä tehdä, kun tehdään noita klubeja.

Viime kuukaudet Jesseä on viety pitkin Suomea kovalla kiireellä, mutta välillä hän ehtii myös rentoutua. Pidempi tauko on tosin luvassa vasta loppukeväästä.

– Rentoudun vapaapäivinä ihan vaan olemalla. Mä en tee mitään sen kummempaa. Näen kavereita, käyn leffassa ja syömässä ja ihan sellaista peruslöhöilyä. Toukokuu on keikkataukoa, ja sit on sellainen pieni hengähdystauko. En tiedä vielä yhtään suunnitelmista.