Haastattelussa Elastinen

Haastattelut · Jocka Träskbäck

Suomen menestyneimpien hiphop-artistien kärkikaartiin lukeutuva Elastinen tekee paluun sooloartistina. Suosikkiartisti on keskittynyt viime vuodet Fintelligens-yhtyeeseensä, mutta pian tilanne muuttuu. Stara tapasi Elastisen gaalan merkeissä Tampereella.

– Uusi sinkku putoaa todellakin 13. päivä videon kera. Oon itse todella innoissani. Jatketaan aika lailla siitä mihin viimeksi soolohommissa jäätiin. Matsku on varmaan vähän sitä mitä jengi multa odottaakin, Elastinen kertoi Staralle.

– Biisi kertoo bileistä ja illoista. Se on vertauskuvallisesti ihan koko mun elämänasenne, eli eilen oli elämän hienoin ilta ja tänään on vielä parempi. Koko ajan tähdätään korkeammalle ja eteenpäin.

”Nyt laitetaan sit ryminällä liikkeelle”

Itse paluu ei tule yllätyksenä, mutta sen ajankohta kylläkin. Elastinen onkin valmistellut uutta materiaaliaan kaikessa hiljaisuudessa muiden projetien ohessa. Kaikki uuden soololevyn kappaleet eivät nimittäin ole syntyneet aivan viime kuukausina.

– Olen koko viime syksyn ja alkuvuoden vääntänyt täysillä omaa soololevyä. Fintelligens jäi jouluna tauolle ja nyt palaan soolohommiin. Suurin osa jengistä on tiennyt, että multa on soolo tulossa, mutta kukaan ei oikein tiennyt, että koska se on tulossa, Elastinen kertoi.

– Levyllä on itse asiassa biisejä, joiden taustatuotantoa on tehty jo edellisellä soololla ja ennen sitä. Ne on sellaisia biisejä, joista mä oon ajatellut, että niistä vois tehdä. Oon koko ajan tehnyt Fintelligensille, Uniikille ja Timolle tuotantoja, niin sit oon pannut sivuun sellaisia kappaleita, mistä itse diggaan, mutta mistä muut eivät. Nyt toi on aika musikaalista meininkiä. Mä laulan kertseissä ja on soitettu paljon itse.

– Nyt laitetaan sit ryminällä liikkeelle. Huhtikuun lopulla olis tarkoitus pudottaa kokopitkä albumi. Siitä sit Vapusta alkaa iso rundi ja väännetään siitä vuoden loppuun täysillä keikkaa. Todella positiivinen lataus ja kauheella draivilla keikkoja kohti. Meillä alkaa soolorundi tossa ja vedetään kuukauden ajan tiukkaa keikkaa. Timo Pieni Huijaus lähtee mun messiin.

Tuttuun tapaan levyllä kuullaan myös vierailijoita.

– Omasta leiristä. Ei kauheesti vielä mitään yllätyksiä uskalla. Katotaan jos vaikka Paula Koivuniemi suostuu. Mulla on tässä vielä muutamat sessiot jäljellä.

”Mies on elämänsä kunnossa”

Tiiviin kiertueen ja televisiouran sekä muiden projektien yhteen sovittaminen saattaa joskus olla hieman haasteellista. Elastisen mukaan hän saa kuitenkin keikkailusta vain lisää virtaa.

– Ei kiertue koskaan vie mehuja. Siitä saa enemmän kun se ottaa. Voice-hommissa tuossa on liveä ja maalis-huhtikuussa ollaan tauolla Timon kanssa ja jatketaan sen jälkeen. Nää on funtsittu kaikki tarkkaan. Mies on elämänsä kunnossa ja jaksaa, niin ei hätää.

Haastattelussa Elastinen paljasti Staralle, että myös hänen aisaparinsa Iso H tekee soololevyn.

. Iso H miksaa parhaillaan mun levyä ja on ollut mukana tässä tuotannossa, eli se ei lepää laakereillaan. Välittömästi kun saadaan mun levy valmiiksi, niin ruvetaan painaan hänelle sooloa kans, Elastinen paljasti.

Ennen uuden soolotulemisensa käynnistämistä Elastinen käväisi taannoin ystäviensä kanssa lomailemassa Kuubassa. Hänelle tosin työkin on kuin lomaa.

– Käytiin Kuubassa Timon kans joulu ja uusivuosi, ja otettiin siellä iisiä. Muuten mä nautin eniten tästä musiikin tekemisestä ja tää koko homma on niin siistiä, että en mä keksi mitä mä tekisin. Jos mulla olisi vapaa-aikaa, niin tätä mä ainakin tekisin.

Jocka Träskbäck