Näyttelijä Matt Damon aloitti vessalakon: ”Tämä on tärkeää”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywood-tähti Matt Damon on niittänyt mainetta esimerkiksi huippusuosituilla Bourne-elokuvilla. Näyttelijä nähdään tänä vuonna valkokankailla viihdetaiteilija Liberacen elämästä kertovassa elokuvassa.

Nyt 42-vuotias näyttelijä on aloittanut varsin erikoisen tavan kampanjoida puhtaan juomaveden puolesta. Matt Damon julkaisi videon, jossa hän julistaa kuvitteellisessa lehdistötilaisuudessa aloittaneensa vessalakon – ja haluaa faniensa tekevän samoin. Video on osa Water.org -verkkosivuston kampanjaa.

– Tiedättekö, mikä keksintö on pelastanut enemmän henkiä ihmiskunnan historiassa kuin mikään muu? Vessa. Vielä shokeeraavampaa on katastrofaalinen puhtaan veden ja viemäröinnin puute, Matt Damon julisti videolla.

– 780 miljoonalta ihmiseltä puuttuu piuhdas vesi. 2,5 miljardilta ihmiseltä puuttuu mahdollisuus vessan käyttöön tai perushygieniaan. Protestoidakseni tätä maailmanlaajuista tragediaa… Lopetan WC:n käytön, näyttelijä jatkoi.

Videolla toimittajaa näyttelevä Kate Micucci kysyy tämän jälkeen, aikooko Matt Damon hoitaa asiansa sitten jossain muualla, kuten uima-altaalla.

– Sinä olet toimittaja, päättele itse. Vessalakko, se on tärkeä, Matt Damon vastasi.

Matthew Paige ”Matt” Damon on seurustellut muun muuassa Good Will Hunting -elokuvan vastanäyttelijänsä Minnie Driverin kanssa. Hänellä oli myös taannoin kahden vuoden pituinen suhde näyttelijätär Winona Ryderin kanssa. Damon tapasi nykyisen vaimonsa Miamissa, missä argentiinalaiskaunotar työskenteli baarimikkona. He avioituivat vuonna 2005 New Yorkissa ja asuvat lastensa kanssa Manhanttanilla.