Ihmiset ponnistelivat kilpikonnan puolesta – koskettava video nettiin

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Vesieläimet saattavat joutua meressä haiden hyökkäysten kohteeksi, jolloin ne voivat menettää raajojaan. Delfiinitarina-elokuvassa nähtiin esimerkiksi delfiini, joka pelastui kuolemalta pyrstöproteesin avulla.

Kuva: YouTube, BBC
Kuva: YouTube, BBC

Nyt samankaltaista ratkaisua on kokeiltu 25-vuotiaalle Yu-kilpikonnalle, joka menetti eturaajansa hain hyökkäyksessä. Naaraspuolinen kilpikonna kokeili uusia jalkaproteesejaan Koben lähellä sijaitsevassa japanilaisessa akvaariossa, ja tilanne kuvattiin videolle.

Proteesi ei välttämättä toimi ensimmäisellä yrittämällä, koska se voi tuottaa eläimelle esimerkiksi kipua. 27. yrityksen jälkeen kilpikonna onnistuu viimein uiskentelemaan keinoevien avulla normaalisti.