Teinipoika eksyi Australian erämaahan – selvisi juomalla omaa virtsaansa

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Aina silloin tällöin otsikoihin nousee tapauksia, joissa luonnon armoille jäänyt henkilö on kaikkien yllätykseksi selvinnytkin elossa. Nyt näitä tapauksia on jälleen yksi lisää. 18-vuotias Sam Woodhead katosi tällä viikolla Australian erämaahan kolmeksi päiväksi, ja nyt hänet on löydetty.

Brittiläinen nuorukainen oli lähtenyt maastoon Queenslandissa sijaitsevalta työpaikaltaan löytääkseen uuden patikointireitin. Woodhead ei kuitenkaan palannutkaan työpaikalleen, joten häntä alettiin etsiä kuumeisesti, The Sun -lehti uutisoi. Lämpötilat ovat nousseet kuluneella viikolla Australiassa jopa 40 celsiusasteeseen, eikä brittinuori ollut ottanut mukaansa kuin yhden vesipullon.

Kaikkien onneksi Woodhead kuitenkin löydettiin kuin löydettiinkin eilen kolmen päivän etsintöjen jälkeen. Nuorukainen oli vaeltanut noin 29 kilometrin päähän työpaikastaan. Woodhead oli löydettäessä pahasti palanut ja hän kärsi huomattavasta nestehukasta.

Nuorukainen on jo kertonut uskomattoman selviytymisensä yksityiskohdista. Nestehukasta kärsinyt Woodhead joi muun muassa omaa virtsaansa selvitäkseen elossa. Brittinuori oli myös juonut reppuunsa jääneiden piilolinssien nestettä. Woodheadin isä oli pakannut linssit poikansa reppuun, josta tämä oli sattumalta löytänyt ne hätänsä hetkellä.

– Hän vain sanoi ”Hei isä, kiva puhua sinun kanssasi. Kaikki on hyvin ja minä olen kunnossa. Olen pahoillani”, Sam Woodheadin isä Peter kertaa The Sunille ensimmäistä keskusteluaan poikansa kanssa tämän löytymisen jälkeen.