Nainen, näihin asioihin mies sinussa rakastuu

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Pidempiaikaista kumppania etsivät ihmiset kiinnittävät monesti hieman erilaisiin asioihin huomiota vastakkaisessa sukupuolessa kuin hetken hekumaa haeskelevat henkilöt. Monelle on silti arvoitus, mikä oikeastaan herättää nuo kutkuttavat rakastumisen tunteet oikean ihmisen seurassa.

Nyt Cosmopolitan-lehti kertoo artikkelissaan yllättäviäkin faktoja rakastumisen synnystä. Match-deittisivuston asiantuntija Helen Fisher kertoi, että esimerkiksi naisen ryhdikkäällä asennolla voi olla suuri merkitys miehen kiinnostuksen heräämisessä.

Eräs apukeino kehon ryhtiliikkeeseen voivat olla naiselliset korkokengät. Korkeat korot pakottavat nimittäin neitokaisen seisomaan suorassa. Ne työntävät samalla myös pepun esille, mikä voi saada kaksilahkeisen ajatukset kääntymään parittelupuuhiin.

Saksalaisen tutkimuksen mukaan ihmisen keho erittää luontaista tuoksua, joka auttaa meitä löytämään vahvan immuunijärjestelmän omaavan kumppanin. Naisen vagina erittää myös omaa myskimäistä tuoksuaan kuukausittain, mikä on omiaan stimuloimaan miehen testosteronin tuotantoa ja seksuaalista kiihotusta.

Yksinkertaisimmillaan hymy on erinomainen pelinavaus vastakkaiseen sukupuoleen tutustuessa. Hymyn nähdessään ihminen usein vaistomaisestikin imitoi toisen henkilön ilmettä, mikä käynnistää aivojen mielihyvähormonien tuotannon. Tämä voi parhaimmillaan johtaa uuden romanttisen tuttavuuden syntymiseen.

Pidempi katse herättää myös välittömästi kaksilahkeisen kiinnostuksen. Asiantuntijoiden mukaan komistus rekisteröi usein saamansa huomion jo kolmen sekunnin vilkaisunkin jälkeen. Moni henkilö voi lisäksi hakea tiedostamattaan fyysisesti mahdollisimman tervettä kumppania, jolloin huomio voi käväistä ihmisen hampaissa.

Yhdysvaltalaisen Match-sivuston tekemä tutkimus paljasti äskettäin, että miehet kiinnittävät huomattavan paljon huomiota naisen hampaiden valkoisuuteen potentiaalisia partnereita etsiessään. Myös hiusten paksuus ja hyväkuntoisuus kertoo naisen elinvoimasta, mikä voi saada rakkautta etsivän uroksen viisarin värähtämään.