Nokian kännykkä latautuu pian auringossa?

Digi · Stara.fi

Nokia saattaa olla tuomassa markkinoille jo myöhemmin ensi syksynä uudenlaisella aurinkokennotekniikalla varustettua puhelinta. Asian paljasti ranskalainen MonWindowsPhone-sivusto. Suomessa ensimmäisenä asiasta kertoi Puhelinvertailu.com.

Tietojen mukaan Nokia olisi solminut sopimuksen uuden Wysips-tekniikan takana olevan SunPartnerin kanssa. Lisäksi tiedot kertovat, että ainakin itse tekniikkaa tullaan esittelemään parin viikon sisällä Mobile World Congressissa Barcelonassa. Toistaiseksi ei ole varmuutta, mikä rooli Nokialla esittelyssä tulee olemaan. Ensimmäistä tekniikkaa hyödyntävää puhelinta kuitenkin odotetaan markkinoille jo syksynä, ja se voisi olla myös Nokian laite.

Tekniikan idea on integroida aurinkokenno näytön yhteyteen. Tiettävästi Wysips-tekniikalla olisi saavutettu jo 90 prosentin läpinäkyvyys, kenno keräisi energiaa auringonvalon ohella myös keinovalosta ja voisi parantaa puhelimen akunkestoa 20 prosentillakin. Yhdellä tunnilla auringonvaloa voitaisiin saada lisää puheaikaa jopa 30 minuuttia.

Nokia-yhteistyötä tahot eivät ole vielä toistaiseksi virallisesti kommentoineet. SunPartner Group kertoo sivuillaan Wysipsin osallistuvan Mobile World Congressiin “ennakkokatsauksella täysin toimivasta integroidulla aurinkoenergialla toimivasta puhelimesta”.

Yhteistyössä Mobiili.fi.