Playboy julkaisi interaktiivisen lehden – kuvat heräävät eloon

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuin miestenlehti Playboy on kulkenut uuden teknologian hyödyntämisessä aina etulinjassa, ja taannoin se julkaisi myös ensimmäisenä miestenlehtenä 3D-kuvia vähäpukeisista kaunottarista. Nyt vuorossa on seuraava askel.

Hollannin Playboy on nimittäin julkaissut numeron, joka on osittain interaktiivinen. Käytännössä osa lehdessä olevista kuvista herää eloon videoina lehteä luettaessa. Projekti on toteutettu yhdessä Layar-yhtiön kanssa, joka on keskittynyt tuomaan printtimediaan uutta interaktiivista sisältöä älypuhelinten kanssa.

– Olemme normaalisti sidottu lehden 114 sivuun, mutta tämän projektin avulla meillä on rajattomat mahdollisuudet julkaista lisämateriaalia, päätoimittaja Patrick Goldsteen kertoi Gawkerille.

Ensivaiheessa projekti on toteutettu vain Playboy-lehden Hollannin versiossa, jonka painosmäärä on 40.000 kappaletta. Lehden lukukokemusta voi laajentaa katsomalla lehden sivua älypuhelimeen tai tablet-tietokoneeseen ladatun sovelluksen kautta, jolloin lehden kuvan ja artikkelit heräävät eloon. Layarin sovellus on ladattavissa Apple- ja Android-sovelluskaupasta.