6-vuotias pelasi Xboxia aamuyöllä – pelasti perheen tulipalolta

Digi Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Lasten peliaddiktiosta on kirjoitettu viime vuosina moneen otteeseen. Vanhemmat ja asiantuntijat näyttävätkin olevan yhtä mieltä siitä, että tenavien tietokoneilla viettämää aikaa on syytä pienentää minimiin.

Jokaiseen tilanteeseen lienee oma poikkeuksensa. Nyt erään amerikkalaispojan kerrotaan nimittäin pelastaneen perheensä tulipalolta, koska hän pelasi aamuyöllä salaa Xboxia. Brownsvillessä, Tennesseessä, sijainnut talo syttyi yöllä tuleen aamun aikaisina tunteina.

Ullakolta alkanut palo levisi nopeasti savupiipun kautta muualle taloon. Talon seitsenhenkisestä perheestä hereillä oli vain kuusivuotias Taylor Hendrix, joka hälytti toiset hereille hätätilanteessa. Tulipalo tuhosi isoisä Mike Brownin sammutusyrityksistä huolimatta perheen satavuotiaan kodin.

Mies yritti vesiletkulla kastelemalla hillitä paloa. Perhe menetti palossa kaiken omistamansa, mutta he eivät voisi siltikään olla onnellisempia pikku-Taylorin osoittamasta neuvokkuudesta. Kukaan ei myöskään tällä kertaa valittanut siitä, että alle kouluikäinen lapsi pelasi Xboxia keskellä yötä.

– Hän tuli sisään ovesta ja kirkui, että talo on tulessa. Luojan kiitos hän oli hereillä. Hän on pieni sankarini. Lapsenlapseni pelasti henkeni, kertoi isoäiti Paula Brown wmctv-sivustolle.