Äiti pidätettiin – palkkasi stripparin alaikäiselle pojalleen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Stripparin palkkaaminen esimerkiksi polttareihin tai jopa syntymäpäiväjuhlille on Yhdysvalloissa melko tavanomaista. Stripparin palkkaajan kannattaa kuitenkin pitää huoli siitä, että päivänsankari ei ole alaikäinen – tai muuten hän saattaa rikkoa lakia.

33-vuotias newyorkilainen Judy Viger pidätettiin maanantaina 18. helmikuuta. Syynä olivat hänen 16 vuotta täyttäneelle pojalleen järjestämät syntymäpäiväjuhlat, joihin hän oli järjestänyt strippausesityksen. Vigerin väitetään palkanneen kaksi naista riisuuntumaan, tanssimaan ja suorittamaan sylitansseja alaikäisille paikallisessa keilahallissa järjestetyissä juhlissa.

Naista syytetään Associated Press -uutistoimiston mukaan lasten hyvinvoinnin vaarantamisesta. Poliisit ovat haastatelleen useita tapaukseen liittyviä silminnäkijöitä ja vanhempia. Viranomaisten mukaan nuorimmat juhliin osallistuneet lapset olivat 13-vuotiaita.

Stripparit juhliin tarjonneen Tops in Bottoms -yrityksen edustaja kertoi WRGB-televisiokanavalle tapauksen olevan ”ylimitoitettu”. Juhlissa esiintyneet naiset puolestaan kommentoivat, etteivät he tienneet kenenkään osallistujan olleen alaikäinen.