Valvontakamera tallensi meteorin iskun kesken koululaisten harjoitusten

Ohhoh! · Stara.fi

Venäjälle viime viikolla iskeytynyt meteori oli suurin maapallolle sataan vuoteen pudonnut taivaankappale. Parhaillaan verkossa spekuloidaan sillä onnistuiko Venäjän ilmavoimat ampumaan meteorin sen ollessa vielä ilmassa. Tuloksena oli valtava räjähdys.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Heti tapauksen jälkeen meteori nähtiin lukuisilla videoilla, jotka olivat peräisin itänaapurissa yleisistä autojen turvakameroista. Nyt verkossa on julkaistu myös Chelyabinskissä sijaitsevan koulun liikuntasalin valvontakameran kuvaama videotallenne.

Videolla nähdään kuinka taivaankappale valaisee hetkessä pihan ja pian sen jälkeen paineaalto rikkoo ikkunat kesken itsepuolustuskurssin. Meteorin putoaminen ja räjähtäminen aiheuttivat laajaa vahinkoa, joiden arvo on jo nyt noussut lukuisiin miljooniin dollareihin. Lisäksi noin 1.500 ihmistä loukkaantui.