Kännykän huikea lisälaite kuin suoraan Bond-elokuvista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Matkapuhelinten Bluetooth-kuulokkeet ovat olleet markkinoilla jo viime vuosikymmeneltä saakka, ja supermarketeissa voikin törmätä perheenisään, jonka korvalla roikkuu kuuloke aamusta iltaan. Nyt kuluttajateknologian tällä rintamalla otetaan valtaisa harppaus.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Lähinnä agenttielokuvissa on saatu ihastella laitteita, jotka lähettävät huippusalaisen äänisignaalin radiosta kallon luiden kautta korvaan. Nyt scifi-laitteesta on tullut totta, kun Max Virtual -yritys on lanseerannut Cynaps-nimisen mullistavan lisälaitteen kännykkään. Kyseessä on tuikitavallisen näköinen lippalakki, jonka sisään kätkeytyy kuitenkin uutta teknologiaa.

Lippis nimittäin lähettää kännykän signaalin Bluetooth-yhteydellä kallon luihin ja sitä kautta kantajansa korviin. Enää kännykän handsfree-käyttö ei siis tarvitse korneja kuulokkeita korvalle. Kyseessä on ensimmäinen tuote, jossa tämänkaltainen ominaisuus liitetään hattuun. Kännykän lisäksi sitä voi käyttää myös esimerkiksi tietokoneen kanssa. Lippalakin akku kestää jopa 30 päivää ja sen hinta on Yhdysvalloissa vain 70 dollaria.