Tiesitkö tämän? Näin paljon ihmisestä irtoaa ulostetta uima-altaaseen

Lifestyle Ohhoh! · Stara.fi

Kesällä Suomessakin on hienoa käydä nauttimassa vesileikeistä rannoilla, mutta talvella täytyy tyytyä useimmiten uima-altaisiin. Nyt amerikkalaisessa selvityksessä on laskettu kuinka paljon ulostetta jokaisesta ihmisestä irtoaa keskimäärin uima-altaaseen.

Washington City Paper -lehden mukaan jokaisesta ihmisestä irtoaa altaan veteen keskimäärin 0,14 grammaa ulostetta, joka heillä on takapuolessaan altaaseen pulahtaessaan. Washington DC:n alueella on kesäisin 19 ulkouima-allasta, joissa käy kesässä yhteensä noin 170.000 ihmistä.

Mikäli kaupungin terveysviranomaisten selvitys pitää paikkansa, liukeni altaiden veteen tuona aikana yhteensä lähes 24 kiloa ulostetta. Lukuun ei ole laskettu vielä mukaan vauvojen vaipoista irtoavaa ulostetta. Bakteerien leviämistä estetään toki voimakkailla kemikaaleilla. Nyt asia on noussut esiin Washingtonissa, koska uima-altaiden henkilökuntaa ollaan vähentämässä säästösyistä.