Teinityttö teki ruokaa – uuniin unohtuneet luodit räjähtivät

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pahaa-aavistamaton amerikkalainen kokkailija sai kokea keittiössään varsinaisen järkytyksen, kun hän sai herkullisen välipalan sijaan osumia uunissa räjähtäneistä luodeista. Tarkoituksena oli lämmittää uunissa vohveleita, mutta hänen kämppäkaverinsa olikin piilottanut luukun taakse kokonaisen lippaallisen luoteja.

Floridan Tampassa asuva 18-vuotias neitokainen Aalaya Walker joutui yllättävään luotisateeseen omassa keittiössään muutama viikko sitten. Walkerin huonekaverina asusteleva Javaraski ”JJ” Sandy, oli piilottanut uuniin omistamansa .45-kaliiperisen Glock pistoolin lippaan. Lippaassa oli neljä luotia. Aseen Sandy oli laittanut lipastoon.

Kyseenalaisesta lippaan säilytyspaikasta huolimatta Tampan poliisi ei nostanut syytettä WalMartissa työskentelevää Sandya kohtaan. Walker haavottui sirpaleista rintaan ja jalkaan. Poliisin mukaan Walkerin vammat jäivät vähäisiksi pintanaarmuiksi ja nainen pääsi omin avuin bussilla sairaalaan tarkastettavaksi.

Tapausta tutkinut virkavalta ei pystynyt selvittämään uunin lämpötilaa ennen tapahtumahetkeä, mutta asiasta ensimmäisenä uutisoineen Daily Mailin mukaan pistoolin ammukset voivat joissakin tapauksissa räjähtää alhaisissakin lämpötiloissa, kuten reilussa 140 asteessa. Myöhemmissä tutkimuksissa selvisi, että uuniin laitettu lipas oli pahasti sulanut.