Dennis Rodman suuntaa Pohjois-Koreaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Diili-ohjelman julkkisversiossa taannoin nähty koripalloilija Dennis Rodman tunnetaan räväkkänä miehenä. Hän viihtyy otsikoissa koripallon sijaan lähinnä ulkourheilullisten tempaustensa merkeissä. Hänet määrättiin hiljattain maksamaan 500.000 dollaria elatusmaksuja ex-vaimolleen.

Nyt Dennis Rodman on noussut otsikoihin hieman toisenlaisissa merkeissä. Eksentrinen koripallolegenda suuntaa nimittäin vierailulle maailman sulkeutuneimpaan valtioon, Pohjois-Koreaan. Vierailu tapahtuu ennenkin erikoisista tempauksista tunnetun Vice-mediaorganisaation avustuksella. AP-uutistoimiston mukaan Dennis Rodmanin lähtee Pohjois-Korean Pyongyangiin tiistaina 26. helmikuuta.

Koripalloilijasta on määrä tulla Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean välisen urheiludiplomatian virallinen edustaja. Dennis Rodmanin suunnitelmiin kuuluu esimerkiksi koripalloleirien järjestäminen paikalliselle lapsille. Hän aikoo myös pelata paikallisia huippupelaajia vastaan otteluissa, joita maan suurena koripallon ystävänä tunnetun johtajan, Kim Jong Unin uskotaan saapuvan seuraamaan.

Räiskyvästä luonteestaan tunnettu Dennis Rodman on aiemmin ollut otsikoissa esimerkiksi soitettuaan US Radio -radiokanavan lähetykseen harrastaen samanaikaisesti suuseksiä. Alunperin mies on kuitenkin tullut tutuksi urheilullisista saavutuksistaan, sillä Rodman voitti koripallouransa aikana viisi NBA-sarjan mestaruutta kahdessa eri joukkueessa. Hänet myös valittiin kahdesti NBA:n parhaaksi puolustavaksi pelaajaksi.