Nyt on halpaa! Omakotitalo Yhdysvalloista alle eurolla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vaivaako asuntokuume? Unelmoitko amerikkalaistyylisestä elämästä esikaupunkialueella valkosine aitoineen? Nyt voit ostaa kaksikerroksisen omakotitalon alle eurolla yhdestä Yhdysvaltojen kuuluisimmista kaupungeista.

Aiemmin moottoriteollisuudesta tunnetussa Michiganin suurimmassa kaupungissa Detroitissa voidaan sanoa kulta-aikojen olevan ohi. Kaupungin autioitumisesta on puhuttu jo pitkään, mutta nyt viimeisen niitin tuo kaupungissa tyhjillään ja pilkkahintaan myynnissä olevat omakotitalot.

Kun tänä päivänä eurolla saa hädin tuskin edes kahvikuppia, voi Detroitista ostaa samalla rahalla kolmen makuuhuoneen omakotitalon. Mikäli ei ole kovin nirso lämmityksen, juoksevan veden tai sähköjen suhteen, voi katon löytää päänsä päälle vaivaisella yhdellä dollarilla.

Autioituneen kaupungin asuntomarkkinat eivät kuitenkaan käy kovin kuumina. Tällaisia yhden dollarin huusholleja on myynnissä useampikin kappale, ja vaikka välittäjien mukaan kyselijöitä riittää, niin asuntojen lopulliset kustannukset ovat kuitenkin dollaria reilusti suuremmat – ja se karsii ostajia pois.

– Ostajat eivät välttämättä ymmärrä, että verojen ja erilaisten lisämaksujen jälkeen asuntojen hinnat ja muut kustannukset nousevat dollarista roimasti ylöspäin. Tyhjillään olleet talot ovat joutuneet varkaiden valtaamiksi, ja siksi niissä ei ole aina edes putkia jäljellä, asuntovälittäjä Albert Hakim ynnää.

Detroitissa on myös yhdet maansa suurimmat kiinteistöverot, joten tonttien uudelleenrakentaminen tulisi erittäin kalliiksi. Asiasta raportoineen Huffington Postin mukaan välittäjät saavat silti dollarin asunnoista yhteydenottoja ympäri maailmaa.