Green Day -keulahahmo huumekierteestään: ”Muistan vain pieniä pätkiä”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittu amerikkalainen rockyhtye Green Day julkaisi äskettäin uutta musiikkia kolmen levyn verran ¡Uno!, ¡Dos! ja ¡Tre! -albumitrilogian myötä. Yhtyeen uraa on varjostanut nokkamies Billie Joe Armstrongin päihteiden käyttö.

Nyt hänen kerrotaan kuitenkin olevan kuivilla, ja hän pääsi taannoin pois vieroitushoidosta. Nyt Billie Joe Armstrong on avannut sanallista arkkuaan hänen huumehuuruisesta ajastaan ennen vieroitushoitoon lähtöä. Muusikko paljasti Rolling Stone -lehdelle, ettei hän pahimman päihdeputkensa aikana koskaan tiennyt, minne hän tulisi päätymään illan mittaan.

– Heräsin tuntemattomista talousta. En muista, miten päädyin niihin. Ne olivat täydellisiä muistinmenetyksiä, rokkari kertoo.

Viime syyskuussa Billie Joe Armstrong koki lopullisen romahduksen kesken Green Dayn esiintymisen iHeartRadio -festivaaleilla Las Vegasissa. Tähti muun muassa haukkui yleisöään ja hajotti kitaransa. Kaksi päivää myöhemmin hän kirjautui vieroitushoitoon. Hän ei kuitenkaan muista paljoakaan Las Vegasin tapahtumista.

– Muista vain pieniä pätkiä. Heräsin seuraavana aamuna ja kysyin vaimoltani, kuinka pahasti olin mokannut. Hän totesi, että erittäin pahasti. Soitin maangerilleni, joka sanoi: ”Sinä menet nyt lentokoneella Oaklandiin ja suoraan vieroitushoitoon”, Armstrong tunnustaa.

Yhtyeen jäsenet kertoivat aikaisemmin olevansa innoissaan päästessään nousemaan jälleen esiintymislavoille ja toteavat heidän intohimonsa musiikkia kohtaan vain kasvaneen tauon aikana. Tuleva kiertue alkaa 28. maaliskuuta Yhdysvaltain Chicagosta. Green Dayn kolmen levyn trilogian viimeinen osa ¡Tré! näki päivänvalon joulukuussa 2012.