Nainen valehteli 11 kertaa tullensa raiskatuksi – tuomittiin itse vankilaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Elizabeth Jones joutui ensimmäisen kerran raiskauksen uhriksi vuonna 2004 ollessaan vasta 13-vuotias. Yhdeksän vuotta myöhemmin samainen nainen on raiskattu elämänsä aikana yhteensä 11 kertaa. Uskomatonta, eikö?

Daily Mail kertoo 22-vuotiaan Elizabeth Jonesin joutuneen eilen vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankilaan valehtelemisesta. Jones oli nostanut alle kymmenessä vuodessa 11 perätöntä raiskaussyytettä, joista viimeisin koski hänen entistä poikaystäväänsä. Jones oli väittänyt raiskauksen tapahtuneen pariskunnan riidan jälkeen.

Poliisit olivat tutkineet Jonesin nostamia syytteitä jo aiemmin ja todenneet ne perättömiksi. Nainen ei kuitenkaan saanut valheellisista väitteistään syytettä. Kun Jones uskotteli uusintakuulusteluissa viimeisimmän raiskauksen todella tapahtuneen, pidätettiin miesystävä välittömästi. Miestä kuulusteltiin yhdeksän piinaavaa tuntia, mutta vapautettiin lopulta ilman syytteitä.

Poliisit kuitenkin kävivät läpi asunnon valvontakameramateriaalin, joka tuki täysin miehen lausuntoa. Jones pidätettiin ja nainen tunnusti valheensa. Asiasta uutisoineen Daily Mailin mukaan nainen oli valehdellut siksi, että hän ei pitänyt miehestä.

Elizabeth Jonesin valehteleminen johtunee naisen vaikeasta lapsuudesta. Virkavalta joutuu kuitenkin suhtautumaan kaikkiin syytöksiin samalla vakavuudella, ja perättömien väitteiden takia tulee valtava määrä hukkatyötunteja. Nyt Jones kuitenkin mietiskelee tekemisiään kiven sisässä. Raiskauksesta syytetty mies ei ole tyytyväinen tuomion pituuteen, sillä syytteet ovat vaikuttaneet vahvasti hänen koko elämäänsä.