Gynekologi yritti kuvata potilaidensa alapäätä

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Lääkärin vastaanotolla eräitä tärkeimpiä asioita on hyvä luottamus tohtorin ja potilaan välillä. Tämä vaatii tiettyjen käyttäytymissääntöjen noudattamista. Gynekologin ei esimerkiksi kannata yrittää kuvata piilokameralla naispotilaiden alapäitä.

Nyt eräs mieslääkäri on kuitenkin tämän virheen tehnyt. Johns Hopkinsin sairaalan gynekologi Nikita Levy kuvasi salaa potilaitaan piilokameran avulla. Kameran kerrotaan olleen piilossa hänen kaulassaan roikkuvassa kynässä.

Tapaus selvisi, kun eräs työntekijä raportoi asiasta sairaalan johdolle ja lopulta viranomaisille. Levya ei voida saada vastuuseen teostaan, sillä 54-vuotias mies kuoli oman käden kautta kotonaan puolitoista viikkoa sitten. Poliisit kertovat löytäneensä mieheltä runsaasti todisteita videoidusta materiaalista.

Virkavallan edustajien mukaan yli 2.000 nykyistä ja entistä potilasta on soittanut sairaalan perustamaan hätäpuhelimeen asian tiimoilta. Sairaalaa vastaan on myös nostettu syytteitä. Tutkijat yrittävät selvittää paraikaa, liittyykö tapaukseen muitakin epäiltyjä, uutisoi Huffington Post -lehti.