Uutuuskeksintö: Kissat tekevät tarpeensa ihmisten WC-pönttöön

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Nyt markkinoille on tullut kaikkien kissanomistajien arkea helpoittava tuote, LitterKvitter. Tuote auttaa nimensä mukaisesti lopettamaan kissanhiekkalaatikon siivoamisen, sillä se opettaa kissan käymään WC-pöntöllä kuin ihminen konsanaan.

Tuotteen keksijä, australialainen Jo Lapige, sai idean Painajainen perheessä -komediaelokuvasta, jossa Mr Jinx -kissa jakaa toiletin käytön Ben Stillerin esittämän päähenkilön kanssa. Lapige teki idean pohjalta kissojen istuinmallin prototyypin kukkaruukusta ja vessanrenkaasta. Keksijä sai kun saikin renkaan avulla oman kissansa käyttämään WC-pönttöä ihmisten tavoin.

litterkwitter01032013a

Lopulta viidentoista eri tuotekehittelykerran jälkeen prototyyppi jalostui oikeanlaiseksi tuotteeksi ja nyt LitterKvitteriä myydään ympäri maailmaa. Kyseessä on muovinen, useamman renkaan setti, jossa on mukana sekä harjoitusrengas että varsinainen kissanrengas. Setin saa ostettua vajaan viidenkymmenen euron hintaan.

– Enää ei tarvitse kärsiä kissanhiekkalaatikon pistävästä hajusta tai ulosteiden korjaamisesta. Kissa oppii tuotteen käytön hyvin, ja tekee mielellään tarpeensa pönttöön, Lapige vakuuttaa Daily Mailille.