Lihava opettaja järkyttyi valokuvastaan – laihdutti puolet painostaan

Lifestyle Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Aina välillä uutisoinnin kohteeksi nousee ihmisiä, jotka ovat määrätietoisuuden ja kovan työn ansiosta onnistuneet pudottamaan jopa puolet omasta painostaan. Nyt huippusuoritukseen on kyennyt eräs brittiläinen opettaja.

25-vuotias James Bentley painoi painavimmillaan lähes 165 kiloa. ATK-opettaja sai kuulla päivittäin ylipainostaan työpaikallaan Oldburyn koulussa, ja häntä kutsuttiinkin oppilaiden keskuudessa ”läskiksi”. Nuoren miehen vyötärö oli leveimmillään huimaavat 152 senttimetriä.

Ison vatsan ansiosta miehellä kesti aamuisin kymmenen minuuttia, että hän sai laitettua kengät jalkaansa. Bentley ei pitkään aikaan kokenut ylipainonsa olevan ongelma, kunnes hänestä otettiin valokuva urheilupäivänä. Otoksesta järkyttynyt opettaja ei enää tunnistanut itseään valokuvasta, joten päätti laihduttaa.

Daily Mail -lehden mukaan hän siirtyi terveellisten ruokailutottumusten ja pyöräilyharrastuksen pariin. Parin vuoden aikana kilot karisivat, ja Jamesin iso mahakin on jo historiaa. Komistus kertoo joutuneensa käyttämään satoja puntia vaatekaappinsa uusimiseen.