Hollannissa otettiin mallia Suomesta – vankilasta tehtiin hotelli

Matkailu · Anna Poikkimäki

Suomen maineikkaimpiin rangaistuslaitoksiin lukeutuva Katajanokan vankila suljettiin jo vuosia sitten, ja sen jälkeen samoihin eksoottisiin tiloihin rakennettiin hyvin varustettu hotelli. Best Western Katajanokka tarjoaakin nykyisin eksoottisia elämyksiä Helsingissä.

Kuva: Hetarrest Huis
Kuva: Hetarrest Huis

Nyt myös hollantilainen vankila on kokenut hurjan muodonmuutoksen, ja siitä on tehty hotelli. Het Arreshuisin vankilassa on 105 selliä, jotka on muutettu mukavuuksia täynnä oleviksi 40 hotellihuoneeksi. Huoneissa on esimerkiksi ilmastointi, taulutelevisio ja ilmainen internet-yhteys.

Vankilalla on pitkä perinne majoituspuuhissa, sillä se avattiin jo 1862. Viime vuosiin saakka rakennus oli hylättynä, kunnes vuonna 2002 se otettiin jälleen vangitsemismielessä käyttöön viideksi vuodeksi. Sittemmin vankila lakkautettiin ja tilalle tehtiin Suomen mallin mukaisesti hotelli.