Dennis Rodman: ”Kim Jong Un on ystäväni”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Diili-ohjelman julkkisversiossa taannoin nähty koripalloilija Dennis Rodman viihtyy otsikoissa lähinnä ulkourheilullisten tempaustensa merkeissä. Nyt hän yllätti vierailemalla Pohjois-Koreassa valtion ja Yhdysvaltain välisen ”urheiludiplomaatin” roolissa.

Koripalloilija tapasi matkallaan myös Pohjois-Korean johtajan, Kim Jong Unin, ja kaksikko tulikin ilmeisesti vierailun aikana hyvin toimeen keskenään. Dennis Rodman nimittäin kuvaili amerikkalaisen ABC-kanavan haastattelussa diktaattoria ystäväkseen, ja kertoi tämän olevan ”erittäin hyvä tyyppi” ja ”nöyrä mies”.

Dennis Rodman myös väitti Kim Jong Unin haluavan vain, että Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ”soittaisi tälle”. Urheilutähden mukaan rauha valtioiden välillä olisi mahdollista, sillä sekä Kim Jong Un että presidentti Obama rakastavat koripalloa. Rodman sivuutti haastattelija George Stephanopoulousin kysymykset esimerkiksi Pohjois-Korean vankileireistä väittäen, että Yhdysvaltain hallitus kohtelee kansalaisiaan samalla tavalla.

51-vuotiaan urheilutähden Pohjois-Korean diktaattoria ylistävät kommentit ovat herättäneet laajaa huomiota etenkin Yhdysvaltain mediassa. Dennis Rodman oli suunnitellut esiintyvänsä vielä lukuisissa muissa televisio-ohjelmissa, mutta TVNewser-verkkosivuston mukaan hän on sittemmin perunut kaikki tulevat haastattelunsa.

– Sen sijaan, että Pohjois-Korea tuhlaa rahaa julkkisten tähdittämiin, maan eliitin viihdyttämiseksi tarkoitettumiin urheilutapahtumiin, heidän tulisi sijoittaa rahojaan omien nälkää näkevien, vangittujen ja ihmisoikeuksien puutteesta kärsivien kansalaistensa hyvinvointiin, Valkoisen talon sihteeri Jay Carney kommentoi tapahtumia The Hill -verkkosivuston mukaan.

Räiskyvästä luonteestaan tunnettu Dennis Rodman on aiemmin ollut otsikoissa esimerkiksi soitettuaan US Radio -radiokanavan lähetykseen harrastaen samanaikaisesti suuseksiä. Alunperin mies on kuitenkin tullut tutuksi urheilullisista saavutuksistaan, sillä Rodman voitti koripallouransa aikana viisi NBA-sarjan mestaruutta kahdessa eri joukkueessa. Hänet myös valittiin kahdesti NBA:n parhaaksi puolustavaksi pelaajaksi.