Laihdutusleikkauksella oli karut seuraukset – pakko syödä 5 000 kilokaloria päivässä

Lifestyle · Meri Pulkkinen

Gastroplastia, eli mahalaukun pienentäminen pannan avulla, on toimenpide, joka voidaan suorittaa vakavasta liikalihavuudesta kärsivälle henkilölle. Nyt tämä kyseinen toimenpide on noussut otsikoihin erikoisesssa yhteydessä.

51-vuotias brittinainen Julie Dunbar on nimittäin tällä hetkellä anorektisen laiha hänelle suoritetun gastroplastian jäljiltä, The Sun -lehti uutisoi. Pubinpitäjänä työskentelevä Dunbar hakeutui laihdutusleikkaukseen hänen painonsa kohottua 127 kiloon.

Leedsissä asuva nainen kohtasi kuitenkin leikkauksen jälkeen vakavan komplikaation, jonka seurauksena hänen kehonsa ei enää ime ravintoaineita itseensä. Tämän seurauksena nykyisin vain 38 kiloa painava Dunbar joutuu syömään koko ajan pysyäkseen elossa.

Brittinainen joutuu nauttimaan päivässä jopa 5.000 kilokaloria. Tavallisen päivän aikana Dunbar syö puolikkaan juustokimpaleen, kokonaisen savulohipaketin, tusinan keksejä, kakkua, lihapiirakoita ja karkkia. Nainen kuvailee jatkuvaa syömistä työlääksi.

– Se ei ole nautinnollista. Se on todellinen tehtävä. Se oli nautinnollista ensimmäisen viikon ajan, mutta nyt se on taakka ja vihaan sitä, Julie Dunbar kuvailee The Sunille vaikeaa tilannettaan.