Arvostelu: Pitch Perfect

Elokuvat · Anna Poikkimäki

Musiikkielokuvan genre on viime vuosina noussut uuteen kukoistukseen erilaisten musiikkielokuvien ja esimerkiksi Glee-televisiosarjan myötä. Valkokankailla on nähty lähiaikoina Soul-siskot, Sparkle ja Rock of Ages. Tuorein nuorille suunnattu musiikkikomedia on Pitch Perfect, johon on koottu tämän hetken tuoreimmat komediakyvyt.

Humoristisen musiikkipläjäyksen pääosissa nähdään Twilight-saagasta tuttu Anna Kendrick, joka esittää konemusiikin maailmaan uppoavaa Becaa. Uudessa opinahjossa aloittaessaan mash-up-kappaleita rakenteleva neito löytää itsensä a cappella -yhtyeestä, joka koostuu sekalaisesta seurakunnasta koulun suosittuja kaunottaria ja nörttityttöjä.

Tapahtumien keskiössä on jokavuotisen a cappella -kilpailun voitto, joka ryhmän täytyy saada keinolla millä hyvänsä. Ongelmana on koulun ylimielinen poikaryhmä, joka onnistuu lauluesityksissään tappavalla tarkkuudella. Vauhdikkaita musiikkinumeroita sisältävä elokuva onnistuu naurattamaan ja koskettamaan.

Sen kirkkaimmaksi tähdeksi nousee näyttelijäsuorituksellaan irroitteleva komedienne Rebel Wilson, joka on niittänyt menestystä jo aiemmin Polttarittaret-komedialla. Hänen vallaton hahmonsa onnistuu monissa tilanteissa luomaan humoristisia hetkiä jo ennestäänkin viihdyttävään elokuvaan. Myös pääosassa säteilevä Anna Kendrick tekee uskottavan roolin lahjakkaana, musiikkituottajan urasta haaveilevana opiskelijana.

Kaiken kaikkiaan Pitch Perfect -elokuvassa on paljon, mistä pitää. Elokuvan kliseinen vastakkainasettelu on nautittavaa katsottavaa, ja musiikkiesitykset tuoreita versioita vanhoista hiteistä. Mistään Oscar-tason elokuvasta ei ole kyse, ja kun tämän pitää mielessä, ei tapahtumien ennalta-arvattavuuskaan pääse liikaa ärsyttämään. Komedia tulee todennäköisesti vetoamaan eniten nuorekkaaseen naispuoliseen katsojakuntaan, jonka viihdekäsitykseen se uponnee varmasti kuin tarttuva hittimelodia mash-up-kappaleeseen.

Lajityyppi: Komedia, musiikki, romantiikka

Ohjaaja: Jason Moore

Pääosissa: Anna Kendrick, Brittany Snow, Rebel Wilson, Skylar Astin, Adam DeVine, Anna Camp, Alexis Knapp, Ester Dean, Hana Mae Lee, Freddie Stroma, Ben Platt.

Ensi-ilta: 8.3.2013

Kesto: 1h 52 min

Ikäraja: 7

Pisteet 3/5