DMX oikeuteen: Otti rahat, mutta ei tullut keikalle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman suosituimpiin räppäreihin lukeutuva DMX esiintyi ensimmäistä kertaa Suomessa joulukuussa 2011. Vankilassakin istunut artisti on musiikkiuransa lisäksi tehnyt töitä myös näyttelijänä, sillä hänet on nähty esimerkiksi Steven Seagalin rinnalla Exit Wounds -elokuvassa.

Yhdysvaltain Etelä-Carolinassa sijaitsevan Owls Nest Sports Lounge -yökerhon omistaja on nostanut kanteen räppäriä kohtaan. DMX:n oli määrä esiintyä yökerhossa lyhyellä keikalla viime elokuussa, mutta jätti saapumatta paikalle.

TMZ-verkkosivuston mukaan muusikolle oli jo ehditty maksaa 3.000 dollarin, eli noin 2.300 euron arvoinen esiintymispalkkio. Yökerhon omistaja vaatii räppäriä maksamaan takaisin esiintymispalkkion lisäksi myös tälle varatut alkoholimäärät ja baarimikon palkkion.

Myös nimellä Dark Man X tunnettu DMX kasvoi monen muun rap-artistin tavoin jengeissä tehden pikkurötöksiä jengeissä. Rap-musiikki antoikin DMX:lle keinon päästä pois kaduilta. Muusikko nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 1997 singlellään Get At Me Dog. Debyyttialbumi valloitti Billboard 200 -listan ykkössijan ja kakkosalbumi Flesh of My Flesh, Blood of My Blood myi nelinkertaisesti platinaa.