Mies kuristi toista hengiltä – näin välinpitämättömästi ihmiset reagoivat

Ohhoh! · Stara.fi

Varsinkin Yhdysvalloissa on tutkittu runsaasti sitä miten ihmiset käyttäytyvät nähdessään kuinka toista ihmistä pahoinpidellään. Hämmentävän suuri osa tyytyy vain katselemaan vierestä ja kääntämään selkänsä tapahtuneelle.

Kuva. YouTube
Kuva. YouTube

Nyt verkossa on julkaistu pysäyttävää näyttöä siitä miten newyorkilaiset reagoivat nähdessään meneillään olevan tappo- tai murhayrityksen. Uuden Hollywood-elokuvan markkinoinnin hengessä kaksi miestä varusti hissin kameroilla ja sen jälkeen lavasti hissin tilaajille tilanteen, jossa pipopäinen mies kuristi toista hengiltä narulla.

Merkittävä osa ihmisistä ei tehnyt asialle mitään, vaan käänsi katseensa ja poistui paikalta. Osa soitti poliisille, otti tilanteesta kännykkäkuvan ja vain osa ryhtyi toimeen pelastaakseen miehen. Miten sinä olisit toiminut?