Roviolta yllätys: Angry Birds muuttui ilmaiseksi

Digi · Stara.fi

Suomalaisen Rovion alkuperäinen Angry Birds -peli on ensimmäistä kertaa muuttunut maksuttomaksi Applen iOS-alustalla. Sekä Angry Birds että sen iPadille tarkoitettu Angry Birds HD ovat nyt ilmaisia Applen App Storessa. Samalla Rovio lisäsi peliin 15 uutta tasoa.

Asiasta uutisoineen Mobiili.fi -julkaisun mukaan jo aiemminkin peleistä on ollut tarjolla erilliset ilmaiset suppeammat versionsa, mutta nyt täysversio on muuttunut ilmaiseksi. Aiemmin Angry Birds on maksanut 0,89 euroa ja Angry Birds HD 2,69 euroa.

Viime aikoina Rovion Angry Birds -pelit ovat valuneet alaspäin erityisesti App Storen eniten tuottavimpien sovellusten listalla. Kyseistä listaa hallitsevat nykyisin pelit, joiden pääansaintalogiikka löytyy myyntihinnan sijaan pelin sisäisistä jatkuvista ostoista.

Alkuperäinen Angry Birds -peli julkaistiin jo loppuvuodesta 2010. Jatkossa Rovio tekee ilmaisilla Angry Birds -peleillään rahaa mainoksilla ja pelin sisäisillä lisäostoilla. Ja toki ilmaiset sovellukset rakentavat Angry Birds -brändiä ja tukevat satojen tai tuhansien erilaisten fyysisten oheistuotteiden myyntiä.

Yhteistyössä Mobiili.fi.