Argo-elokuvan tekijät oikeuteen: ”Antaa väärän kuvan”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oscar-palkittu näyttelijä Ben Affleck tähdittää itse tuottamaansa ja ohjaamaansa elokuvaa Argo, joka pyörii parhaillaan Suomen elokuvateattereissa. CIA:n vuonna Iranissa vuonna 1979 suorittamaa 52 panttivangin pelastusoperaatiota kuvaava elokuva voitti taannoin kolme Oscar-palkintoa muun muassa vuoden parhaana elokuvana.

Kaikki tahot eivät kuitenkaan ole tositapahtumiin perustuvasta elokuvasta yhtä innoissaan. Iranin hallitus suunnittelee nimittäin kanteen nostamista elokuvan tekijöitä kohtaan. Maan päättäjien mukaan kyseessä on propagandaelokuva, joka antaa valtiosta ”epätodellisen kuvan”.

Associated Press -uutistoimiston mukaan Iranin hallitus neuvottelee parhaillaan ranskalaisen asianajajan, Isabelle Coutant-Peyren, kanssa oikeusjutun yksityiskohdista. Coutant-Peyre muistetaan myös pahamaineisen ”Shakaalina” tunnetun terroristin, Ilich Ramirez Sanchezin, asianajajana.

Näyttelijä-ohjaaja Ben Affleck on naimisissa Jennifer Garnerin kanssa, ja parilla on kolme lasta. Tähti on menneisyydessä heilastellut esimerkiksi näyttelijä Gwyneth Paltrowin ja latinotähti Jennifer Lopezin kanssa. Hänen suhteensa Lopeziin sai taannoin rutkasti julkisuutta ja heitä kutsuttiin lempinimellä ”Bennifer”. Affleck esiintyi myös silloisen tyttöystävänsä musiikkivideolla Jenny From The Block.