Karhut riehaantuivat Helsingissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Luulisi, että pitkiä talviunia koisivilla eläimillä olisi herätessään jonkilainen krapula monen kuukauden unista. Korkeasaaren julkaisema karhuvideo todistaa kuitenkin toisin, sillä nallekarhut näyttävät suorastaan menevän sekaisin kevään auringonsäteistä ja onnesta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Vaikka verkossa julkaistuissa videoissa hymyillään yleensä suloisille kissoille, vetää Korkeasaaren tuore karhupätkä väkisinkin suun hymyyn. Korkeasaaren eläintarha kertoo, että pakkanen ei sunnuntaina ulos päässeitä karhuja juuri haitannut. Päin vastoin, nallet painivat ja möyrivät videolla sielunsa kyllyydestä.

Korkeasaaren karhut menivät talviunille jo marraskuussa, joten heillä on takanaan noin viiden kuukauden pituiset tirsat. Talviuni on pelkkää energiansäästöä ja keino, jotta karhut selviäisivät talvesta mahdollisimman pienellä kulutuksella.