Massiivinen hakkeri-isku Hollywoodissa – suuri joukko supertähtiä uhreina

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viime aikoina olemme kertoneet useista tapauksista, joissa hakkerit ovat murtautuneet tähtien yksityisiin tiedostoihin, esimerkiksi varastaakseen näiden alastonkuvia tai muuta valonarkaa materiaalia.

Nyt hakkereiden jätti-iskun kohteeksi on joutunut ainakin 12 Hollywood-tähteä. Hakkereiden ylläpitämä verkkosivusto on paljastanut useiden yhdysvaltalaisten eturivin tähtien yksityisiä tietoja, kuten sosiaaliturvatunnuksia, luottokorttitietoja ja lainavelkojen määriä. TMZ-verkkosivuston mukaan hakkereiden iskun kohteena olivat esimerkiksi Jay-Z, Beyonce, Donald Trump, Kim Kardashian, Paris Hilton, Mel Gibson ja Britney Spears.

Viranomaiset ovat aloittaneet mittavan tutkimusoperaation tietomurtoon syyllistyneiden kiinniottamiseksi. Myös Yhdysvaltain liittovaltion poliisin, FBI:n, kerrotaan tutkivan tapausta. Tähtien lisäksi hakkereiden hyökkäyksen kohteiksi joutuivat Vulture-verkkosivuston mukaan myös Los Angelesin poliisilaitoksen päällikkö Charlie Beck sekä FBI:n nykyinen johtaja Robert Mueller.