Nälkiintynyt papukaija söi omat höyhenensä – käyttää nyt villapaitaa

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Maailmalla raportoidaan aika ajoin törkeistä eläinrääkkäystapauksista, joissa omistajat ovat kohdelleet kaltoin lemmikkejään. Nyt valitettavan huonolle hoidolle jäi Charlie-papukaija, jonka selviytymisvaisto on kuitenkin huippuluokkaa.

Lintu söi nimittäin nälkiintyneenä omat höyhenensä, koska se ei saanut omistajiltaan ruokaa. Tämän seurauksena siivekkäällä ei enää ole suojaavaa höyhenpeitettä. Uusi omistaja Rebecca Blagg on korjannut tilanteen kutomalla papukaijalle pieniä, värikkäitä villapaitoja.

Charlie voikin nyt valita pukeutumisensa miltei viikonpäivän mukaan. Tarjolla on vihreää, valkoista, keltaista ja muun muassa sinistä jumpperia. Lintu on naisen mukaan niin rakastunut paitoihinsa, ettei tahdo riisua niitä pois. Katso kuvat tästä.

Blagg on Safe Haven -nimisen papukaijojen pelastuskeskuksen johtaja. Hän pelastaa lintuja ympäri Britanniaa ja pitää kotonaan tällä hetkellä yli sata lintua. Nainen kuvasi Charlien tapausta pahimmaksi eläimen heitteillejätöksi, jonka hän on nähnyt.

– Se oli kyninyt itsensä ja syönyt höyheniään elääkseen. Lintu oli kuolemaisillaan ja halusin antaa sille tilaisuuden. Meidän piti syöttää sitä lusikalla, koska se ei kyennyt syömään itse, kertoi Rebecca Blagg Daily Mirror -lehdelle.