Tällä taidolla mies hurmaa naisen kuin naisen – ja työhaastattelijan

Lifestyle · Meri Pulkkinen

Kielitaidon on yleisesti ottaen katsottu olevan erittäin hyödyllistä niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Jos vieraiden kielten osaamisesi on jäänyt peruskoulutasolle, niin nyt on hyvä aika jatkaa niiden opiskelua. Rocket Languages -sivusto kertoo, kuinka paljon kielitaitoisuudesta oikein voikaan hyötyä.

Verkossa toimiva kielikoulu on tehnyt tutkimuksen, johon vastanneista jopa 77 prosenttia pitää kieliä osaavia henkilöitä muita älykkäämpinä. Vastaajista huimat 98 prosenttia myös uskoo, että vieraan kielen osaaminen kasvattaa menestymismahdollisuuksia työnhaun yhteydessä. Eli jos haluat juuri sen unelmiesi työpaikan, vieraiden kielien opettelu voi olla ratkaiseva tekijä pestin saamisessa.

Kielien opettelu voi myös auttaa vastakkaisen sukupuolen hurmaamisessa. 79 prosenttia verkkokielikoulun kyselyyn vastanneista tunnusti pitävänsä vieraita kieliä osaavia henkilöitä muita viehättävämpinä. Seksikkäimmäksi kieleksi valikoitui ehkä ei-niin yllättäen ranska. Toisen sijan vei italia, ja kolmanneksi seksikkäimpänä kielenä pidettiin espanjaa.