Äiti lauloi tyttärensä uneen The Prodigyn Firestarterilla – paras tuutulaulu koskaan!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Konemusiikin 1990-luvun alkupuolella mullistaneen The Prodigy -brittiyhtyeen ensimmäisen Experience -albumin julkaisusta tuli viime syksynä kuluneeksi 20 vuotta. Ennen albumin julkaisua Britanniassa teki listahistoriaa levyn toinen single Everybody In The Place, jota edelsi klassikoksi noussut Charly.

Nyt yhtyeen Firestarter-hitistä nähdään hieman poikkeuksellinen versio, kun siitä on tehty eräänlainen tuutulaulu. Parodiavideolla se toimii hyvin pikkutytön nukuttamisessa, mutta todellisuudessa tilanne voisi olla hieman toinen. Joku voisi kuitenkin kokeilla videolla nähtävää keinoa myös käytännössä.

Liam Howlettin luotsaama The Prodigy -yhtye julkaisi ensimmäisen What Evil Lurks -EP:nsä vuonna 1990. Vuonna 1991 julkaistu virallinen debyyttisingle Charly soi jo saman vuoden syksyllä runsaasti myös Suomen ensimmäisissä rave-juhlissa Turussa, Oulussa ja Vaasassa. Yhtyeen breakbeat-tyylisuuntaa edustavat kappaleet olivat Suomessa vuosien ajan vain klubien ja ravejuhlien hittejä, kunnes yhtye teki vuonna 1995 läpimurtonsa myös Suomessa.

Britanniassa The Prodigy teki läpimurron jo Experience-albumin toisella singlellä Everybody In The Place, joka nousi heti ilmestyttyään Brittien tanssilistan kakkossijalle. Sittemmin yhtyeen hitit olivat tanssilistoilla vuosien ajan. Vuonna 1997 julkaistu Fat Of The Land nousi listojen kärkeen molemmin puolin Atlanttia. The Prodigy on esiintynyt muutaman kerran myös Earthbound-nimellä vuonna 1993. Samaan aikaan yhtye julkaisi ensimmäisen white label-version kappaleesta One Love, joka julkaistiin sittemmin virallisesti The Prodigyn nimissä.